END-OF-TERM ENGLISH SHOW

Després de tot l’esforç i progrés realitzat durant tot l’any, acabem el curs escolar amb un festival que els alumnes preparen a partir del segon trimestre. És un dels esdeveniments més esperats de l’any tant per als pares i mares com per als alumnes.

En aquest, els alumnes fan gal·la de tot allò que han après al llarg del curs, a través de petites interpretacions exclusivament en llengua anglesa. Al final del festival té lloc l’acte de graduació amb el lliurament dels certificats del curs.

L’organització del Festival així com l’acte de graduació no té cap cost addicional per l’AMPA ni per les famílies.

Cada any hi ha una temàtica genèrica per a totes les escoles a partir de la qual, professors i alumnes creen i desenvolupen conjuntament les actuacions del dia del festival. En aquest cas, creen els diàlegs i les petites obres de teatre que representaran, dissenyen i creen les disfresses i, a través de la tecnologia, dissenyen i creen l’escenografia, els efectes de so i d’imatge, i d’altres efectes especials que puguin necessitar.

El principal objectiu és mostrar tot allò que han après, però també crear un projecte de conclusió de l’any tots junts, com un equip. És un espai de trobada familiar, on alumnes, famílies i professors, passem una agradable vetllada tots junts, gaudint dels últims dies de curs.

Finalment, l’acte de graduació i la rebuda dels diplomes acadèmics, omple d’orgull als nostres alumnes, motivant-los a seguir creixent amb l’anglès i, un cop més, a integrar l’anglès com a una eina més del seu dia a dia.

Per exemple, una de les temàtiques ha estat Join Our Journey. Cada classe va crear els seus viatges a diferents llocs de l’univers, viatjant alguns a l’espai, d’altres a l’Amazones i a terres desconegudes i uns més, per les ciutats més populars. Cada grup va viure les seves aventures essent-ne ells mateixos, els creadors i organitzadors dels súper viatges. Així doncs, cada escola va poder viatjar pels llocs més extraordinaris de la mà dels seus alumnes.

Els alumnes que fan altres activitats com Lego Planet in English o Reforç Escolar, també participen al Festival de Final de Curs amb uns formats diferents.

En el primer cas, pares i fills han de superar junts una sèrie de reptes que es proposen el dia de Portes Obertes coincidint amb la darrera classe. És una tarda especial, plena de somriures i nervis per assolir els reptes ràpidament i fer-ho bé. Al final, es lliuren els diplomes del curs en un acte molt emotiu.

Els alumnes de Reforç Escolar, per la seva banda, creen diferents activitats, com ara un diari de l’escola, uns poemes, històries o contes pels més petits, i les presenten als seus pares i mares al darrer dia de classe. Al final de la mateixa, reben els seus diplomes entre aplaudiments.

És increïble com aprenen al llarg d’un curs i no té preu poder-ho mostrar davant dels seus pares i familiars.

Els més petits són una bona mostra. Se’ls escolta parlar en anglès durant 3-4 minuts sense dubtes ni inseguretats fent les delícies dels espectadors.