Ets una persona discapacitada? Cambridge t’ho posa fàcil per tal que et puguis examinar de qualsevol nivell

NOVACADEMIA treballa amb Exams Catalunya i preparem els alumnes per superar qualsevol examen que vulguin assolir. Com a Centre Oficial preparador, volem compartir una informació que creiem que és de gran importància per a tothom: les diferents adaptacions de les que poden gaudir les persones discapacitades que volen obtenir un títol oficial d’anglès Cambridge.

Tant si la teva discapacitat és temporal o a llarg termini els exàmens de Cambridge s’adapten a les teves necessitats

L’accés a l’educació de les persones discapacitades ha estat sempre un pilar de la lluita per els seus drets. Cambridge té la certesa que tothom té dret a examinar-se de qualsevol nivell, independentment de la seva condició física o d’aprenentatge. Per aquest motiu s’ha adaptat els exàmens a les discapacitats visuals, auditives o dificultats en l’aprenentatge. Si formes part d’algun d’aquests col·lectius, aquest article t’interessa.

Sóc discapacitat visual

Tant si ets totalment o parcialment cec, contacta amb nosaltres i t’ajudarem a trobar un dia i un lloc on puguis examinar-te amb les ajudes que necessitis. Tens dret a múltiples adaptacions:

Mans llegint un text braille
 1. Temps extra (25% o més) i descansos durant l’examen.
 2. Ajuda per llegir les preguntes de l’examen, a través de textos en Braille, amplificadors de pantalles, lectors de pantalla… també pots demanar que algú llegeixi les preguntes per a tu.
 3. Ajuda a l’hora d’escriure les teves respostes, a través de teclats Braille o processadors de paraules. També pots demanar que algú escrigui les respostes que li vas dictant.
 4. Exàmens en Braille.
 5. Exàmens impresos però amplificats.
 6. Listenings adaptats amb més pauses entre preguntes perquè tinguis temps de llegir-les.
 7. Speakings adaptats. Pots demanar de fer-los sense company, o amb un company que no s’estigui examinant. També tens més temps i textos en Braille o amplificats.

Sóc discapacitat auditiu o tinc problemes de parla

Tant si la teva discapacitat és total o parcial Cambridge s’adapta a les teves necessitats en tot moment. Tens moltes opcions que pots triar per tal de realitzar l’examen sense cap problema.

Auriculars
 1. Audiòfons, auriculars o altres dispositius. Els exàmens oficials de Cambridge tenen una part de Listening en la que podràs utilitzar audiòfons o auriculars. Només has de notificar el centre amb antelació.
 2. Listenings amb lectura de llavis. El supervisor et llegirà el material una o dues vegades.
 3. Adaptacions a l’Speaking, com temps extra, fer l’examen amb un company que no s’està examinant o sense company.
 4. Si cap de les adaptacions mencionades et són de utilitat, pots demanar exempció de la part del Listening i/o Speaking amb antelació.

Tinc dificultats d’aprenentatge

Si tens dificultats d’aprenentatge, com per exemple dislèxia, Cambridge també s’adapta a les teves necessitats. Pots demanar qualsevol de les següents adaptacions:

 1. Temps extra. Pots demanar un 25% més de temps per fer cada prova o més temps si ho necessites. També pots tenir més temps al Listening per poder llegir bé les preguntes.
 2. Descansos sota supervisió.
 3. Escriure les teves respostes en un ordinador.
 4. Algú que llegeixi les preguntes per tu o un software de lector de textos.
 5. Algú que transcrigui o copiï les teves respostes.
 6. Làmines transparents de colors.
 7. Exàmens impresos amplificats.

Si necessitessis qualsevol d’aquestes adaptacions fes-nos-ho saber de seguida, i estarem encantats d’ajudar-te!

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a través del mail: info@novacademia.com, els telefons (34) 938 654 479 o (34) 629 367 401 o el nostre formulari de contacte de la web.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *